حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

توجه!
متاسفانه درحال حاضر تلفن های ثابت جهت به روز رسانی سیستم تماس موقتا با اختلال رو برو است، لطفا با شماره تلفن های همراه تماس حاصل فرمایید

eid mubarak moon
روش های کاهش ضایعات رستورانی

روش های کاهش ضایعات رستورانی

زباله‌ها و ضایعاتی که در آشپزخانه رستوران‌ها و منازل به وجود می‌آیند به راحتی می‌توانند مشکلات بسیار زیادی را برای محیط زیست به وجود بیاورند. به همین دلیل شما باید با روش‌های کاهش ضایعات رستورانی آشنا باشید تا بتوانید شرایط خوبی را برای محیط زندگی خود به وجود آورید.

باید بدانید که سالانه بیش از 70 میلیارد تن زباله غذایی تولید می‌شود. این به هیچ وجه عدد کمی نیست و اگر نتوانیم جلوی آن را بگیریم شاید خیلی طول نکشد تا تمامی کره زمین با این آشغال‌ها پر شوند.

یکی از تفاوت های کترینگ و رستوران در میزان تولید ضایعات غذایی آن‌هاست. در واقع در کترینگ‌ها که غذا سرو نمی‌شود، ضایعات غذایی تنها در آشپزخانه اتفاق می‌افتد. اما در رستوران‌ها بخشی دیگر از ضایعات وجود دارد که مربوط به باقی مانده غذای مشتریان است. به همین جهت مدیریت ضایعات غذا در رستوران‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در این مطلب شما را با نکات مهم در کاهش ضایعات رستورانی آشنا خواهیم کرد.

کاهش ضایعات رستورانی چیست؟

کاهش ضایعات رستورانی به پایین آمدن میزان زباله‌هایی گفته می‌شود که در مدت زمان مشخصی، از رستوران شما خارج خواهند شد. در واقع یکی از مهم ترین نکات مدیریت آشپزخانه رستوران‌ها، کنترل میزان ضایعات و دور ریز غذایی است.

برای این کار ابتدا باید آنالیز کاملی انجام داده و تمامی منابع سازنده آشغال و میزان آن‌ها را به دست آورید. حالا باید به دنبال راه حل‌هایی باشید که منابع تولید زباله را مسدود کرده و یا میزان زباله تولید شده از این منبع را کاهش دهید. به این صورت می‌توانید تاثیر زیادی در محیط زیست داشته باشید.

کاهش ضایعات رستورانی چگونه انجام می‌شود؟

برخی از افراد فکر می‌کنند که انجام راهکارهایی با هدف کاهش ضایعات رستورانی بی فایده بوده و این به دلیل زیاد بودن تعداد افرادی است که به این موضوع توجه نشان نمی‌دهند. باید این را بدانید تمامی تلاش‌هایی که در این زمینه و به صورت کلی در حوزه حفظ محیط زیست انجام می‌شوند بی اهمیت نبوده و تاثیرات مثبتی در این راه دارند.

کاهش ضایعات رستورانی چگونه انجام می‌شود؟

سوال خیلی از افراد این است که چگونه می‌توانند میزان این ضایعات را کاهش دهند؟ در واقع می‌توانند از چه روش‌هایی استفاده کنند تا بیشترین بازدهی را در کاهش ضایعات رستورانی داشته باشند؟

روش‌های مختلفی در این حوزه وجود دارد. برای مثال اگر از وسایل باکیفیت استفاده کنید، احتمال کاهش این ضایعات بسیار کم خواهد شد. برای مثال در اکثر رستوران‌ها از کباب گیر برای سیخ گرفتن کباب‌های مختلف استفاده می‌کنند. اگر این دستگاه کیفیت کمی داشته باشد ممکن است مقداری از مواد کباب به دستگاه بچسبد. به این صورت هم از وزن سیخ کباب مورد نظر کم خواهد شد و هم پسماند غذایی به وجود می‌آید. به همین دلیل باید به قیمت دستگاه کباب گیر اتوماتیک دقت داشته باشید چرا که هرچه کیفیت دستگاه بالاتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

در ادامه به صورت کامل مراحل و روش‌های کاهش ضایعات رستورانی را توضیح خواهیم داد:

حسابرسی پسماند غذایی

در بخش‌های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم که باید در ابتدا ضایعات و پسماند غذایی را بررسی کنید تا بتوانید منبع تولید زباله را پیدا کنید. این مهم‌ترین کاری است که می‌توانید در جهت کاهش ضایعات رستورانی انجام دهید.

برای این کار باید به دو متغیر به صورت ویژه توجه داشته باشید: تعداد مشتریان و مقدار غذایی که به زباله تبدیل می‌شود. برای به دست آوردن مقدار هر کدام از آن‌ها باید بازه زمانی مشخص و کاملا یکسانی داشته باشید تا هیج تداخلی به وجود نیاید.

برای به دست آوردن میزان دور ریز غذا و ضایعات رستورانی می‌توانید از کارمندان خود کمک گرفته و از آن‌ها بخواهید لیست این موارد را به صورت روزانه تحویل دهند.

برای داشن اطلاعات کامل از تعداد مشتریان نیز می‌توانید از سیستم ثبت ترافیک مشتری استفاده کنید. این سیستمی است که به صورت کامل تمامی رفت و آمدهای مشتریان را ثبت خواهد کرد.

حالا نوبت به این می‌رسد که با بررسی این دو مقدار، منبع مورد نظر را پیدا کرده و اقدامات لازم جهت کاهش ضایعات رستورانی را آغاز کنید.

کاهش ضایعات رستورانی پس از پخت و مصرف غذا

کاهش ضایعات رستورانی قبل از پخت و مصرف غذا

قبل از اینکه بخواهید درست کردن غذا را آغاز کنید باید به نکات زیر توجه کنید تا به شما در کاهش ضایعات رستورانی کمک کند:

  1. با توجه به میزان مشتریانی که دارید سفارش مواد اولیه را بدهید. اگر بیش از حد خرید کنید، قبل از اینکه بتوانید از آن‌ها استفاده کنید، خراب خواهند شد. در این صورت باید وارد سطل زباله شوند.
  2. از روش‌های ذخیره سازی مواد غذایی در رستوران اطمینان حاصل کنید. اگر یخچال یا فریزر شما دچار مشکل شود، حجم زیادی از ضایعات به وجود می‌آیند که نمی‌توانید از دور ریختن آن‌ها جلوگیری کنید.
  3. بازیافت و استفاده مجدد یکی از موضوعات مهم است. در رابطه با ظروف و سایر موارد این چنینی حتما از مواد قابل بازیافت استفاده کنید و آن‌ها را به مراکز جمع آوری بازیافت تحویل دهید. همچنین اگر می‌توانید از مواد غذایی پخته شده ولی دست نخورده، مجدد استفاده کنید.

کاهش ضایعات رستورانی پس از پخت و مصرف غذا

  • حجم غذای مناسبی را در اختیار مشتری قرار دهید تا اضافه نیاید. همچنین می‌توانید بشقاب دیگری در اختیار مشتریان قرار دهید تا بتوانند به اندازه مناسب از غذا استفاده کرده و سایر آن را دست خورده نکنند. هرچند که این موضوع وابسته به نحوه سرویس دهی در رستوران شما می‌باشد.
  • غذاهایی که محبوبیت زیادی ندارند را از منو حذف کنید یا میزان کمی از آن درست کنید.
  • ظروف یک بار مصرف را در اختیار مشتریان قرار دهید تا اضافه غذای خود را به منزل ببرند.
  • تیمی برای بررسی روند کاهش ضایعات رستورانی در نظر بگیرید تا تمامی مراحل را به خوبی چک کنند.
نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با کاهش ضایعات رستورانی صحبت کرده و راه حل‌هایی را برای این کار در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم با رعایت تمامی این نکات، درصد تولید ضایعات رستورانی به صورت چشم گیری کاهش پیدا کند.

منبع

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
error: Content is protected !!

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

ضمن تبریک عید فطر به اطلاع می رسانیم جهت ارتباط با کارشناسان فروش ما از تاریخ 21 تا 24 فروردین ماه فقط با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

© کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به هلدینگ استیل پارس ميباشد | طراحی سايت توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ استیل پارس