حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

توجه!
متاسفانه درحال حاضر تلفن های ثابت جهت به روز رسانی سیستم تماس موقتا با اختلال رو برو است، لطفا با شماره تلفن های همراه تماس حاصل فرمایید

eid mubarak moon
معرفی مهم‌ترین نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران

نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران

نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران یکی از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که باید در تمامی رستوران‌ها در اولویت قرار بگیرند. نکات مختلفی در آشپزخانه‌های صنعتی وجود دارند که می‌توانند به کارکنان صدمه زده و مشکلاتی از این دست را به وجود آورند.

از طرف دیگر رستوران‌ها اماکنی هستند که غذاهای مختلفی را در اختیار عموم قرار می‌دهند. این دلیلی است برای اینکه نکات بهداشتی اهمیت خیلی بالایی داشته باشند. اگر صاحبین و مدیران رستوران‌ها با این نکات آشنایی نداشته باشند، مطمئنا با موانعی در راه خود برخورد خواهند کرد.

به همین دلیل است که در هنگام انتخاب تجهیزات آشپزخانه‌های صنعتی باید به ایمنی و بهداشت توجه ویژه‌ای شود و ما در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران صحبت کرده و مهم‌ترین گزینه‌ها را به شما معرفی کنیم.

نکات ایمنی و بهداشتی در تجهیز آشپزخانه رستوران

معرفی مهم‌ترین نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران

گفتیم که نکات ایمنی و بهداشتی ضرورتا باید در تمامی رستوران‌ها رعایت شوند. در ادامه به صورت مفصل این نکات را بیان خواهیم کرد. به صورت کلی این نکات به دو دسته نکات ایمنی و نکات بهداشتی تقیسم می‌شوند:

نکات ایمنی در تجهیز رستوران

  1. اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید در رابطه با ایمنی کارکنان رعایت شود، انتخاب لباس مناسب است. کارکنان باید فرمی داشته باشند که جدا از زیبایی که ایجاد می‌کند، از آسیب‌هایی مانند بریدگی، سوختگی و … جلوگیری نماید. کفش مناسب نیز یکی از بخش‌های لباس مناسب بوده و باید حتما پنجه بسته داشته باشد. به این صورت اگر وسایلی مانند چاقو از دست فرد بیوفتد، پای او صدمه نخواهد دید. همچنین کفی ضد لغزش می‌تواند از سر خوردن کارکنان جلوگیری کند.
  2. می‌دانید که در رستوران‌ها از تجهیزات خطرناکی مانند انواع چاقو استفاده می‌شود. درست است که وجود این وسایل در رستوران‌ها واجب بوده و نمی‌توان بدون آن‌ها به کار آشپزی رسیدگی کرد ولی می‌توانند آسیب زیادی به کارکنان برسانند. به همین دلیل باید از تجهیزات محافظتی برای آن‌ها استفاده کنید.
  3. تهویه نکته خیلی مهمی در آشپزخانه‌های صنعتی است. می‌دانید که ابزار و وسایلی مانند دیگ چلو پز باعث ایجاد بخار در آشپزخانه شده و از طرف دیگر دود نیز در این فضا وجود دارد. اگر تهویه مناسب در فضا وجود نداشته باشد، این دود و بوهای مختلفی که در هوا پخش می‌شوند، کارکنان را آزار خواهد داد. تهویه مناسب اولین چیزی است که باید در آشپزخانه بررسی شود.
  4. رفت و آمد کارکنان باید در آشپزخانه کنترل شود. اگر اشتباها افرادی که ابزار خطرناکی در دست دارند با هم برخورد کنند، طبیعتا اتفاق بدی پیش خواهد آمد. به همین دلیل باید کارکنان با توجه به وظیفه‌ای که دارند در جایی از آشپزخانه قرار بگیرند که کمترین مسافت را طی کرده و مطمئن شوند در این مسیر به کسی برخورد نمی‌کنند.
  5. از دیگر نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران که باید توجه داشت، آتش است. آتش سوزی یکی از خطراتی می‌باشد که می‌تواند در آشپزخانه‌های صنعتی به وجود بیاید. می‌دانید که اکثر وسایلی که در این مکان قرار دارند، قابلیت شعله ور شدن دارند. برای مثال دستگاه کباب پز صنعتی نمی‌تواند بدون آتش کباب‌ها را آماده کند. این آتش با آب خاموش نخواهد شد چرا که آتش سوزی با روغن اصلا چنین قابلیتی ندارد. حالا اگر موارد ایمنی در برابر آتش سوزی رعایت نشود، در صورت بروز این اتفاق همه چیز خواهد سوخت.
  6. در نهایت باید تمامی کارکنان برای شرایط اضطراری آماده بوده و آموزش‌های لازم را برای این کار ببینند.

نکات ایمنی در تجهیز رستوران

نکات بهداشتی در تجهیز رستوران

  1. کارکنان باید قبل از شروع شیفت کاری دوش بگیرند.
  2. موهای آن‌ها باید به صورت کامل با کلاه پوشیده شوند.
  3. یکی از مهم ترین نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران این است که ناخن تمامی کارکنان باید کوتاه باشند.
  4. به هیچ وجه نباید در مراحل آماده سازی، پخت و سرو غذا، موهای خود را لمس کرده یا آن‌ها را شانه کنند.
  5. می‌دانید که چاقو یا وسایل این چنینی می‌توانند باعث ایجاد زخم در دست یا قسمت‌های دیگر بدن کارکنان شوند. در صورتی که محل جراحت با مواد غذایی در ارتباط است باید از پوشش ضد آب مثل دستکش‌های یک بار مصرف استفاده کنید. در صورتی که جراحت عمیق بوده و در قسمتی از بدن است که با مواد غذایی در ارتباط است، باید تا زمانی که به صورت کامل بهبود پیدا کنید از هر گونه فعالیت دست بکشید.
  6. برای شستشوی دست‌ها باید از صابون مایع به جای صابون جامد استفاده کنید.
  7. دست‌ها را باید هر یک ساعت یک بار بشویید.
  8. برای تمیز کردن تجهیزات آشپزخانه باید با بهترین لوازم مورد نیاز جهت شستشو آشپزخانه صنعتی آشنایی داشته باشید تا به اشتباه به تجهیزاتتان آسیب نزنید.
  9. بعد از حمل غذا، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، قبل از حمل غذا و بعد از حمل پس مانده غذا باید دست‌ها به خوبی شسته شوند.
  10. در صورت سرفه یا عطسه کارکنان، باید از ماسک استفاده شود.
  11. به صورت کلی و در تمامی قسمت‌های رستوران و آشپزخانه، استعمال دخانیات ممنوع است.
  12. نباید آب دهان خود را در هیچ بخشید از آشپزخانه بیندازید.
  13. اگر بخواهیم در مورد نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران صحبت کنیم، لباس یکی از مهم ترین نکات است. هرکدام از کارکنان باید لباس مخصوص خود را داشته باشند.
  14. در بخش‌های مختلف آشپزخانه باید روشویی مخصوص به همراه صابون مایع و حوله کاغذی برای شست و شوی دست وجود داشته باشد.
  15. شستن دست در ظرفشویی اکیدا ممنوع است.
  16. وسایل شخصی کارکنان باید در کمد مخصوص نگه داری شوند.
  17. تمامی کارکنان رستوران باید در کلاس‌های ویژه بهداشتی شرکت کنند.
  18. کارت بهداشت کارکنان باید در معرض دید مامور بهداشت باشند.
  19. موی سر کارکنان آقا نباید خیلی بلند باشد. همچنین نباید ریش یا سبیل داشته باشند.
  20. استفاده از دستکش هنگام آماده سازی، پخت و سرو غذا الزامی بوده و حتما باید در میان نکات بهداشتی و ایمنی در تجهیز رستوران این نکته را در نظر داشت.
  21. دیگر نکته ای که در بهداشت آشپزخانه رستوران صنعتی اهمیت دارد، نحوه تمیز کردن وسایل مانند باربیکیو و کباب پز می‌باشد. این اقدام باید به نحوی انجام شود که به وسایل آسیب نرسیده و به خوبی تمیز شوند.

نکات بهداشتی در تجهیز رستوران

منبع

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
error: Content is protected !!

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

ضمن تبریک عید فطر به اطلاع می رسانیم جهت ارتباط با کارشناسان فروش ما از تاریخ 21 تا 24 فروردین ماه فقط با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

© کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به هلدینگ استیل پارس ميباشد | طراحی سايت توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ استیل پارس