حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

توجه!
متاسفانه درحال حاضر تلفن های ثابت جهت به روز رسانی سیستم تماس موقتا با اختلال رو برو است، لطفا با شماره تلفن های همراه تماس حاصل فرمایید

eid mubarak moon
طرز تهیه کباب ترش

طرز تهیه کباب ترش

طرز تهیه کباب ترش از موارد جذاب در آشپزی ایرانی است که نگاه و توجه بسیاری از علاقه‌مندان را به خود جلب کرده است.

کباب ترش از غذاهای محبوب و خوشمزه شمال ایران است که با استفاده از مواد اولیه سالم و طبیعی تهیه می‌شود. این غذا با طعم ترش و معطر و استفاده از سبزیجات محلی گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که از طعم و عطر بی‌نظیر غذاهای سنتی و محلی لذت می‌برند.

طعم و مزه این کباب بستگی به نوع مواد اولیه و سبزیجاتی دارد که استفاده می‌شود. برخی از سبزیجاتی که در تهیه کباب ترش استفاده می‌شود شامل شوید، نعنا، مرزه، جعفری، چوچاغ، پیاز، سیر، زرشک و… است. البته در برخی مناطق از سبزیجات دیگری مانند ترشی ریواس و گشنیز نیز استفاده می‌شود.

در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا طرز تهیه کباب ترش را به طور کامل برای شما شرح دهیم.

طرز تهیه کباب ترش: از مواد اولیه تا طرز پخت!

کباب ترش یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، پیاز، گردو، رب انار و سبزیجات تهیه می‌شود. با توجه به گستردگی خطه شمال ایران، طرز تهیه کباب ترش در مناطق مختلف تا حدودی با هم متفاوت است. همچنین میزان مواد مصرفی با توجه به تعداد افراد و میل آنها به صرف غذا متفاوت خواهد بود. در این مطلب ما نمونه‌ای از طرز تهیه کباب ترش رشت به شیوه سنتی را برای شما آورده‌ایم.

طرز تهیه کباب ترش: از مواد اولیه تا طرز پخت!

مواد لازم برای تهیه کباب ترش

  • گوشت گوسفند یا گوساله: نیم کیلو
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب انار: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • گردوی آسیاب شده: ۱۰۰ گرم
  • سبزیجات (جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق): ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • سیر: ۲ حبه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • کیوی (اختیاری)

طرز تهیه کباب ترش و روش پخت آن

ابتدا گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید. اندازه قطعات به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، اما سعی کنید قطعات خیلی ریز یا خیلی درشت نباشد.

سپس یک پیاز را پوست کنده و بشویید و ریز رنده کنید. گردوها را با غذاساز آسیاب کرده یا آن‌ها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.

سبزیجات را شسته و ریز خرد کنید و آن‌ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار اضافه کنید. سبزیجات شمالی مخصوص این غذا خاص بوده و اگر از سبزی‌های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش استفاده کنید طعم دلپذیرتری را تجربه خواهید کرد.

طرز تهیه کباب ترش و روش پخت آن

در صورتی که تمایل داشتید می‌توانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق‌تری داشته باشید. مواد لازم برای پخت کباب ترش شامل گوشت، رب انار، پیاز، سیر، نمک، فلفل سیاه، زرشک، روغن، و سبزیجات مختلف را تدارک دیده، سپس برای شروع، گوشت را با مواد ترکیبی شامل سیر و پیاز و سبزیجات و نیز رب انار و ادویه‌های ذکر شده، به مدت چند ساعت به دلخواه خود در یخچال گذاشته تا مزه گوشت با سبزیجات ترکیب شود.

سپس در مرحله بعدی سیخ‌های گوشت را روی زغال قرار دهید و به آرامی و به مدت 20 تا 30 دقیقه پخت کنید. در هنگام پخت، مراقب شعله آتش باشید و برای جلوگیری از سوختن رب انارهایی که روی گوشت هستند، شعله آتش را کم کنید.

از گوشت مرغ نیز می‌توان برای تهیه کباب ترش استفاده کرد، اما باید به مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به گوشت قرمز پخته شود تا خشک نشود. می‌توانید به جای کباب کردن گوشت‌ها، آن‌ها را در یک تابه و مقداری روغن هم سرخ کنید. اما روش کبابی شیوه سنتی و اصیل این کار است که پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست ندهید!

همچنین می‌توانید از رب نارنج به جای رب انار در کباب استفاده کنید، اما باید توجه داشته باشید که رب نارنج خیلی ترش است و مقدار کمی از آن را باید استفاده کنید.

بعد از پخت کامل کباب، آن را از روی آتش برداشته و به مدت چند دقیقه روی سینی یا ظرف مناسب قرار دهید تا خنک شود. سپس کباب را از سیخ خارج کرده و روی ظرف سرو قرار دهید. برای اینکه کباب شما به صورت یکدست پخته شود، می‌توانید از دستگاه کباب پز صنعتی استفاده کنید. به این صورت شعله یکسان موجب پخت کباب به بهترین شکل ممکن خواهد شد.

چند نکته کلیدی در طرز تهیه کباب ترش!

کباب ترش یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است و این نکات مفید می‌تواند به شما در پخت آن کمک کند:

  • یکی از مهمترین نکات مهم در طرز تهیه کباب ترش انتخاب گوشت مناسب است. برای این کار بهتر است گوشت تازه خریداری کنید.
  • در هنگام آماده کردن سس مخصوص برای مرینت گوشت، بهتر است از زردچوبه و زعفران استفاده کنید تا به غذا رنگ و طعم مناسبی بدهد.
  • برای پخت بهتر کباب ترش لازم است از چوب سفید یا زغال‌های نرم استفاده کنید و شعله را برای جلوگیری از سوختن کباب کمتر کنید.
  • برای حفظ طعم ترشی کباب، از مقدار کمی از رب انار استفاده کنید و از حد ترش کردن زیاد آن پرهیز کنید.

چند نکته کلیدی در طرز تهیه کباب ترش!

  • بهترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که کباب روی زغال کمی خود را بگیرد، در این حالت کباب تردتر می‌شود.
  • باید مواظب باشید که آتش منقل کم باشد، در صورت زیاد بودن شعله آتش رب انارهایی که روی گوشت هستند سوخته و کباب طعم بدی به خود می‌گیرد.
  • کباب ترش را باید وقتی هنوز کمی آبدار است از روی آتش برداشت، پس نگذارید کباب زیاد خشک شود.
  • این غذا می‌توانید به جای رب انار، خود انار را ساییده و به گوشت اضافه کنید، روشی که اهالی محلی از آن استفاده می‌کنند.
  • در سس حاوی رب انار و گردو و سبزی می‌توانید از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم استفاده کنید.
  • برای افزایش مزه کباب ترش، می‌توانید از زعفران، دارچین و نمک و فلفل سیاه استفاده کنید.
  • برای تهیه سس کباب ترش، بهتر است از رب انار محلی، گردوی تازه ایرانی و پیاز رنده شده استفاده کنید تا به غذا طعم و عطر بیشتری بدهد.
  • در نهایت، کباب را از روی زغال برداشته و با سبزیجات تازه و یا کته سرو کنید. همچنین، می‌توانید ترشی، زیتون و سیر ترشی را همراه با کباب نوش جان کنید.

و در پایان…، سرو کباب ترش!

معمولا کباب ترش با نان لواش، سیر ترشی، ترشی خیار یا انواع سالاد سرو می‌شود. در منطقه شمال تنوع مخلفات مصرفی بر سر سفره بسیار زیاد بوده و گزینه‌های متنوعی در اختیار مهمانان قرار داده می‌شود.

شما بنا به سلیقه خودتان می‌توانید از سس خامه‌ای و یا سس ماستی نیز برای سرو این کباب خوشمزه استفاده کنید. برای تزیین کباب ترش هم می‌توانید روی آن یک قاشق سوپ‌خوری زعفران ریخته و یا با ترشیجات تزیین کنید.

در نهایت پیشنهاد می‌شود کباب ترش را در ظرف مناسبی نگهداری کنید تا پس از طبخ خشک نشود و بر زیبایی آن هنگام سرو اضافه شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
error: Content is protected !!

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

ضمن تبریک عید فطر به اطلاع می رسانیم جهت ارتباط با کارشناسان فروش ما از تاریخ 21 تا 24 فروردین ماه فقط با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

راه های ارتباطی با ما:

فرم درخواست تماس کارشناسان ما با شما:

© کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به هلدینگ استیل پارس ميباشد | طراحی سايت توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ استیل پارس